Konferenca: Nga Kriza në Veprim

7 qershor

10:00 - 14:00

Kino Armata

09:30-10:00 Regjistrimi i Pjesëmarrësve

10:00 - 10:20 Fjalimet hyrëse:

10:20-11:30  Paneli 1: Shëndeti Mendor

Diskutimi mbi shëndetin mendor do të trajtojë çështjen e mirëqenies emocionale dhe psikologjike të personave LGBTIQ+. Theks të veçantë do i kushtohet përgjegjësive institucionale dhe ndryshimeve sistematike të nevojshme për parandalim të vetvrasjes dhe përmirësim të shëndetit mendor të personave LGBTIQ+.

 Folës/e:

Moderatore: Aulonë Kadriu

 11:40 - 12:45  Paneli 2: Kodi Civil

Diskutimi mbi kodin civil do të sjellë vëmendjen tek martesa e personave të seksit të njejtë. Në këtë panel do të diskutohet mbi gjuhën e urrejtjes dhe shkeljen e të drejtave të personave LGBTIQ+ në Kuvendin e Republikës së Kosovës, si dhe në diskursin publik në përgjithësi.

Folës/e:

Moderatore: Jeta Xharra

13:00 -14:00  Koktej rasti

*Eventi do të jetë i hapur për media.

Ngjarje tjera

5 qershor

18:00 - 19:00

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë 2023

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë bëhet nën patronimin e Zyrës për Qeverisje të Mirë, të Drejta të Njeriut, Mundësi të Barabarta dhe Kundër Diskriminimit - Zyra e Kryeministrit.   Fjalë rasti: Blert Morina, Drejtor Ekzekutiv i Qendrës për Barazi...

5 qershor

19:00 - 23:00

Eventi “LET’S PRIDE”

Eventi “Let’s Pride” do t'i bashkojë personat LGBTIQ+, e të gjithë aleatët në një hapësirë të ngrohtë dhe të rehatshme për të nisur Javën e Krenarisë së bashku dhe duke festuar diversitetin e personave LGBTIQ+ me muzikë, dashuri dhe solidaritet! Fjalë...

6 qershor

10:00 - 13:00

Zbulim i Drejtësisë: Dialog për Qasje në Drejtësi për Komunitetet e Ndryshme Gjinor në Kosovë

Promovimi i të drejtave të LGBTIQ+ në Kosovë është një luftë sfiduese për shkak të një boshllëku mes ligjeve dhe pranimit nga shoqëria. Partitë politike hezitojnë të trajtojnë këto çështje, duke çuar në migrimin e individëve LGBTIQ+. Ky diskutim synon...

6 qershor

13:00 - 14:30

Diskutim Queer - Rrëfime personale për Shëndetin Mendor

Rrëfimet personale të aktivistëve të personave LGBTIQ+ Xheni Karaj dhe Lilith Zi vijnë si rezultat i nevojës për të normalizuar diskutimin e hapur mbi tema të shëndetit mendor. Ato do të ndajnë më shumë rreth sfidave të tyre dhe se si janë ballafaquar...

6 qershor

17:00 - 17:00

Ekspozita “4 muret tona”

Dy artiste nga Serbia, Jelena Vasiljevic dhe Minja Pavlovic, vijnë në Prishtinë për të shpalosur ekspozitën e tyre “4 muret tona”. Kjo ekspozitë, e shfaqur edhe në Serbi, vjen si kritikë e mungesës së hapësirës për ekspozim të artit të realizuar nga kreatorët...