PËR TURISTËT

Prishtina ofron mundesi të mirë për të gjithë të interesuarit të cilët vizitojnë qytetin. Më poshtë mund të gjeni informacione që mund të ju ndihmojnë gjatë kremtimit te Javës së Krenarisë

Prishtina është qyteti më i madh në Kosovë, dhe rrjedhimisht qendra më e madhe sociale, ekonomike, dhe kulturore e vendit. Qyteti është poashtu qendra kryesore e studentëve dhe rrjedhimisht një përqindje e madhe e popullsisë janë të një moshe të re. Muzetë, sheshet, dhe hapësirat tjera socio-kulturore janë një atraksion për turistët që vizitojnë Prishtinën. Për më tepër vizitoni këtë link: Pristina travel - Lonely Planet | Kosovo, Europe

Qyteti ofron gjithashtu një gamë të gjerë të bareve, pubeve, dhe kafiterive ku zhvillohet pjesa më e madhe e jetës sociale. Megjithate, duke pasur parasysh se shoqëria Kosovare është shoqëri më konservative dhe dominojnë qëndrime homofobike dhe transfobike, ne ju rekomandojmë që të keni kujdes të shtuar sa i përket sjelljes në vende publike. Për t’ju lehtësuar dhe ndihmuar përgjatë kremtimit të Javës së Krenarisë, më poshtë kemi listuar vendet të cilat përkrahin personat queer:

1. Bubble Queer PUB - Bubble | Facebook

Lokacioni: https://goo.gl/maps/US4LF4X96CP9Uj2h8

2. Pijetore Pijetore | Pristina | Facebook

Lokacioni: https://goo.gl/maps/cZm1Y77aqprCzn9FA 

3. Sevis Fantazia Servis Fantazia | Pristina | Facebook

Lokacioni: https://goo.gl/maps/kjMJ3tn2r9PjSZkF7

4. Dit’ e Nat' Dit' e Nat' | Pristina | Facebook

Lokacioni: https://goo.gl/maps/YAE28NfQK7nY4zd87

5. Bagolina  Bagolina - Home | Facebook 

Lokacioni: https://goo.gl/maps/k3CCydrsWDeXPa4B7

6. Beer Garden  Beergarden Pub | Pristina | Facebook 

Lokacioni: https://goo.gl/maps/H9nhR4hxeoX9MnHT6

7. MIQT Pub MIQT Pub | Pristina | Facebook 

Lokacioni: https://goo.gl/maps/pfri9h7YGSCKncdL9

8. Hapësira Publike "Termokiss"  Termokiss | Pristina | Facebook 

Lokacioni: https://goo.gl/maps/XNpBtxoajG3Z2Jyi8

9. FARË The vegan bar FARË (@fare_theveganbar) • Instagram photos and videos 

Lokacioni: https://goo.gl/maps/PSba9npHozFjy5Cv5