Konferencë: Rrugëtimi drejt gjithëpërfshirjes

4 qershor

10:00 - 13:00

Sirius Hotel

🏳️‍🌈 Konferencë: ‘Rrugëtimi drejt gjithëpërfshirjes’

04/06/2024

10:00 - 13:00
📍 Sirius Hotel

Konferenca “Rrugëtimi drejt gjithëpërfshirjes”

Konferenca do të përfshijë një prezantim mbi Planin e ri Kombëtar të Veprimit për komunitetet LGBTIQ+. Prezantimi do të pasohet nga një panel diskutimi i cili do të fokusohet në zbatimin praktik të planit, duke adresuar sfidat e Planeve të Veprimit të mëparshme dhe duke eksploruar zgjidhje për të siguruar zbatimin efektiv të planit të ri.

Folës/e:

Blert Morina, Drejtor Ekzekutiv i CEL
Jörn Rohde, Ambasador i Republikës Federale të Gjermanisë
Jean Lamy, Gjithëpërfshirja, Barazia dhe Diversiteti në Punë, Ambasada e Francës në Kosovë
Ronald Goldberg, Zv. Ambasador i Holandës në Kosovë
Mary-Ann Hennessey, Drejtore e Zyrës së Këshillit të Evropës

11:20 - 11:40
Prezantimi i Planit Kombëtar të Veprimit për komunitetet LGBTIQ+ nga Habit
Hajredini dhe Florent Muçaj

11:40-13:00
Panel Diskutimi “Zbatimi i Planit Kombëtar të Veprimit”

Dafina Gexha-Bonjaku, zv. Ministrja e Shendetesise
Arber Nuhiu, Drejtor ekzekutiv i CSGD
Sarah Maliqi, Zyrtare e Programit CRD
Florent Mucaj, Prodekan për çështje mësimore dhe cilësi
Habit Hajredini, Drejtor i Zyrës së Kryeministrit për Qeverisje të Mirë

Moderator: TBC
*Eventi do të jetë i hapur për media.

Ngjarje tjera

3 qershor

18:00 - 19:00

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë bëhet nën patronimin e Zyrës për Qeverisje të Mirë, të Drejta të Njeriut, Mundësi të Barabarta dhe Kundër Diskriminimit - Zyra e Kryeministrit.   Fjale Mirëseardhje: Habit Hajredini Fjalë...

6 qershor

17:00 - 18:30

Bisedë: Festivalet në Kosovë dhe aspekti i queerness

3 qershor

20:00 - 22:00

Let's Pride | Musical Edition

 Let's Pride | Musical Edition (Part of the Pride Week 2024) Eventi “Let’s Pride” do t'i bashkojë personat LGBTIQ+ dhe të gjithë aleatët në një hapësirë të ngrohtë dhe të rehatshme për të nisur Javën e Krenarisë së bashku dhe duke festuar diversitetin...

7 qershor

21:00 - 02:00

Drag Show

 Prishtina Pride edhe kësaj here vjen me një nejë Drag Show për me shpërnda dashni dhe me festu diversitetin mes nesh. Kete here po vijnë Drags nga Belgjika. Propaganda jane nje kolektiv nga disa drags te cilat po vijne me nda me neve artin e...

6 qershor

20:00 - 22:00

Shfaqje Teatrale: Romeo dhe Romeo

 Shfaqje: Romeo & Romeo 06/06/2024 20:00  Muzeu Etnologjik Regjisore: Arlinda Morina - Liki Autore: Uresa Ahmeti * "Romeo & Romeo" është një eksplorim tragjik, por shpresëdhënës i qëndrueshmërisë së dashurisë...