Koncert: Astrit Ismaili

5 qershor

18:00 - 20:00

Teatri ODA

05/06/2024 | TEATRI ODA | 18:00

The First Flower apo Lulja e Parë nga Astrit Ismaili, është projekt i cili ngërthen në vete publikimin e një albumi eksperimental të muzikës pop, i cili rrjedh nga puna e mëparshme performuese e artistit të titulluar "MISS" (2019). 

Projekti është shkruar nga këndvështrimi i Lules së Parë në botë - një bimë jeshile që kalon një tranzicion fizik dhe shpirtëror për të rritur shanset e saj për sukses, ndërsa është pioniere në ndërveprimet seksuale jashtëzakonisht të rrjedhshme.

Performanca/koncerti i cili do të organizohet në Kosovë nga artisti Astrit Ismaili ngërthen në vete eksplorimin e disa temave të cilat kanë të bëjnë me transformimin, bukurinë dhe seksualitetin. 

Organizimi i këtij aktiviteti shkon përtej thjesht argëtimit, kështu duke shërbyer si mjet i fuqishëm për të promovuar pjesëmarrjen dhe diversitetin kulturor dhe duke kontribuar njëkohësisht në rritjen dhe përfshirjen e sektorit kulturor në vend. 

Ngjarje tjera

3 qershor

18:00 - 19:00

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë bëhet nën patronimin e Zyrës për Qeverisje të Mirë, të Drejta të Njeriut, Mundësi të Barabarta dhe Kundër Diskriminimit - Zyra e Kryeministrit.    Fjalë rasti: Blert Morina, Drejtor Ekzekutiv...

6 qershor

17:00 - 18:30

Bisedë: Festivalet në Kosovë dhe aspekti i queerness

3 qershor

20:00 - 22:00

Let's Pride | Musical Edition

 Let's Pride | Musical Edition (Part of the Pride Week 2024) Regjisore / Director: Donika Ahmeti Cast: Donika Ahmeti Edon Shileku Zhaneta Xhemajli Valon aka Agatha Bones 20:00 Menza Ramiz Sadiku | No media access! Duke...

4 qershor

10:00 - 13:00

Konferencë: Rrugëtimi drejt gjithëpërfshirjes

7 qershor

21:00 - 02:00

Drag Show