Audio ekspozitë: More Women

7 qershor

17:00 - 19:00

Rezidenca 17

📅 07/06/2024🕙 17:00📍 Rezidenca 17

Në mes të pranisë së vazhdueshme të homotransfobisë dhe mizogjinisë në Kosovë dhe në mbarë botën – forca që synojnë të kufizojnë gratë, mohojnë ekzistencën e tyre dhe heqin të drejtat e tyre – “More Women” thellohet në përvojat shpesh të anashkaluara të grave queer dhe grave, jetët e të cilave janë të ndërlikuara me komunitetin queer. Me 7 qershor prej orës 17:00, ju ftojmë të bashkoheni me ne në një instalim zanor që mbledh zëra që shumë nuk janë ende të gatshëm t'i dëgjojnë.

Ngjarje tjera

3 qershor

18:00 - 19:00

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë bëhet nën patronimin e Zyrës për Qeverisje të Mirë, të Drejta të Njeriut, Mundësi të Barabarta dhe Kundër Diskriminimit - Zyra e Kryeministrit.   Fjale Mirëseardhje: Habit Hajredini Fjalë...

6 qershor

17:00 - 18:30

Bisedë: Festivalet në Kosovë dhe aspekti i queerness

3 qershor

20:00 - 22:00

Let's Pride | Musical Edition

 Let's Pride | Musical Edition (Part of the Pride Week 2024) Eventi “Let’s Pride” do t'i bashkojë personat LGBTIQ+ dhe të gjithë aleatët në një hapësirë të ngrohtë dhe të rehatshme për të nisur Javën e Krenarisë së bashku dhe duke festuar diversitetin...

4 qershor

10:00 - 13:00

Konferencë: Rrugëtimi drejt gjithëpërfshirjes

 Konferencë: ‘Rrugëtimi drejt gjithëpërfshirjes’ 04/06/2024 10:00 - 13:00 Sirius Hotel Konferenca “Rrugëtimi drejt gjithëpërfshirjes” Konferenca do të përfshijë një prezantim mbi Planin e ri Kombëtar të Veprimit për komunitetet LGBTIQ+....

7 qershor

21:00 - 02:00

Drag Show

 Prishtina Pride edhe kësaj here vjen me një nejë Drag Show për me shpërnda dashni dhe me festu diversitetin mes nesh. Kete here po vijnë Drags nga Belgjika. Propaganda jane nje kolektiv nga disa drags te cilat po vijne me nda me neve artin e...