Shfaqje Teatrale: Unë jam vetë grua

5 qershor

20:00 - 22:00

Teatri Kombëtar

Unë jam vetë grua

05/06/2024
20:00

Biletat fizike për shfaqje mund t`i merrni në Bubble. Shfaqja, megjithatë, është falas.

*

Me regji të Kushtrim Koliqit dhe me Adrian Morinën si të vetmin aktor i cili luan mbi 30 personazhe, shfaqja flet për historinë e jashtëzakonshme dhe jetën sfiduese të transgjinores Charlotte von Mahlsdorf nga Gjermania e cila i mbijetoi stasizmit e nazizmit. Drama fituese e Pulitzerit dhe çmimit Tony bazohet në bisedën e Dough Wright me Charlotten si dhe në autobiografinë e saj të botuar më 1992, e titulluar “Unë jam vetë grua”

Aktor: Adrian Morina
Regjisor: Kushtrim Koliqi

*Eventi do të jetë i hapur për media.

 

Ngjarje tjera

3 qershor

18:00 - 19:00

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë

Hapja zyrtare e Javës së Krenarisë bëhet nën patronimin e Zyrës për Qeverisje të Mirë, të Drejta të Njeriut, Mundësi të Barabarta dhe Kundër Diskriminimit - Zyra e Kryeministrit.   Fjale Mirëseardhje: Habit Hajredini Fjalë...

6 qershor

17:00 - 18:30

Bisedë: Festivalet në Kosovë dhe aspekti i queerness

3 qershor

20:00 - 22:00

Let's Pride | Musical Edition

 Let's Pride | Musical Edition (Part of the Pride Week 2024) Eventi “Let’s Pride” do t'i bashkojë personat LGBTIQ+ dhe të gjithë aleatët në një hapësirë të ngrohtë dhe të rehatshme për të nisur Javën e Krenarisë së bashku dhe duke festuar diversitetin...

4 qershor

10:00 - 13:00

Konferencë: Rrugëtimi drejt gjithëpërfshirjes

 Konferencë: ‘Rrugëtimi drejt gjithëpërfshirjes’ 04/06/2024 10:00 - 13:00 Sirius Hotel Konferenca “Rrugëtimi drejt gjithëpërfshirjes” Konferenca do të përfshijë një prezantim mbi Planin e ri Kombëtar të Veprimit për komunitetet LGBTIQ+....

7 qershor

21:00 - 02:00

Drag Show

 Prishtina Pride edhe kësaj here vjen me një nejë Drag Show për me shpërnda dashni dhe me festu diversitetin mes nesh. Kete here po vijnë Drags nga Belgjika. Propaganda jane nje kolektiv nga disa drags te cilat po vijne me nda me neve artin e...